Vår historia


Företaget som nu är CBRE har rötter som härleds till San Francisco 1906. Vid 1940-talet hade företaget växt till ett av de största kommersiella företagen för fastighetstjänster i västra USA. På 1960- och 70-talet börsintroducerades företaget och expanderade både utbudet och den geografiska räckvidden för att bli en leverantör av heltäckande fastighetskonsultstjänster med en växande närvaro över hela USA. På 1980-talet ägdes företaget av Sears, Roebuck.

Nästa stora milstolpe nåddes år 1989 när medarbetare tillsammans med andra förvärvade företagets verksamhet från Sears och bildade CB Commercial. Under hela 1990-talet arbetade CB Commercial intensivt för att öka tillväxten och odla sin globala kapacitet för att möta kunders efterfrågan. Företaget förvärvade ledande företag inom investment management (Westmark Realty Advisors – numera CBRE Global Investors, 1995), Hypoteksbanker (L.J. Melody & Company, 1996) och egendoms- och fastighetsförvaltning, såväl som inom capital markets och investment management (Koll Real Estate Services, 1997).
CB Commercial åstadkom en betydelsefull global expansion med 1998 års förvärv av REI Limited, den internationella delen av Richard Ellis, vars rötter kan härledas till London år 1773. Vid denna tidpunkt bytte företaget namn till CB Richard Ellis, eller CBRE.

Snart därefter tillkännagav CBRE förvärvet av det Londonbaserade företaget Hillier Parker May & Rowden, ett av Storbritanniens ledande konsultföretag med fastighetstjänster. Genom denna utveckling blev CBRE det första fastighetskonsultföretaget med kapacitet att leverera integrerade fastighetstjänster – genom ett gemensamt ägt och förvaltat företag – till världens ledande finansstäder.


2003

CBRE förvärvade Insignia Financial Group och blev det ledande konsultföretaget för fastighetstjänster i New York och London.
och år 2006 blev de inkluderade i S&P 500.


2004

I juni slutförde CBRE en framgångsrik börsintroduktion och började handla med sina A-aktier på New York-börsen.


2006

CBRE blev inkluderade i S&P 500.

CBRE förvärvade Trammell Crow Company för att skapa ett fastighetskonsultföretag oöverträffat i storlek, räckvidd och utbud av tjänster.
CBRE blev världsledande inom tillhandahållande av outsourcingtjänster till större hyresgäster, inklusive företag, hälso- och sjukvårdsorganisationer och institutioner inom den offentliga sektorn.


2011

CBRE blev ledande inom ett annat viktigt marknadssegment genom sitt förvärv av majoriteten av fastighetsförvaltningsverksamheten i ING Group, N.V, med bas i Nederländerna. Förvärvet skapade en verksamhet med cirka 90 miljarder dollar i portföljtillgångar under förvaltning.

Företaget bytte också namn till CBRE Group Inc. för att få identiteten att bättre överensstämma med det branschledande varumärket.


2013

CBRE utökade starkt sin kapacitet gällande outsourcingtjänster för företagshyresgäster i Europa genom förvärvet av Norland Managed Services Ltd, den ledande leverantören av byggtekniska ingenjörstjänster tjänster i Storbritannien och på Irland.


2015

CBRE förvärvade affärsenheten Global Workplace Solutions från Johnson Controls (JCI) - en ledande leverantör av integrerade lösningar för fastighetsförvaltning på global basis - som slås samman med CBREs befintliga Occupier Outsourcing-verksamhet för att skapa CBREs verksamhet för Global Workplace Solutions (GWS).

De totala intäkterna överskred för första gången 10 miljarder dollar.

CBRE rankades som nummer 2 (av 500 företag) i finansiell tillväxt och prestation av Barrons.


2017

Forbes och Fortune utsåg CBRE till en av USAs bästa arbetsgivare för mångfald och inkludering.

Euromoney röstade fram CBRE till årets globala fastighetsrådgivare för sjätte året i rad.


2018

CBRE bytte sin symbol på New York-börsen till "CBRE."

CBREs totala intäkter översteg 20 miljarder dollar för första gången.


2019

CBRE omorganiserade sina globala verksamheter i tre segment - Advisory Services (Rådgivande tjänster), Global Workplace Solutions (Globala arbetsplatslösningar) och Real Estate Investments (fastighetsinvesteringar).

Fortune utsåg CBRE till ”the Most Admired Real Estate company”, och det var sjunde året CBRE var med på "Most Admired-listan".

CBRE förvärvar Telford Homes, en börsnoterad multifamily-utvecklare i Storbritannien; och inviger en internationell expansion av TCC: s utvecklingsverksamhet.


2020

CBRE genomförde sin största globala insamlingskampanj någonsin som svar på COVID-19-pandemin.

CBRE blev utnämnt till ”a World’s Most Ethical Company” för sjunde året i rad och rankades som det bästa fastighetsvarumärket för 19:e året i rad av The Lipsey Company.

CBRE klättrade upp till plats #128 på Fortune 500.

CBRE var med i Bloombergs jämställdhetsindex för 2020.


2021

Fortune utsåg CBRE till ”the Most Admired Real Estate company” för tredje året i rad, och det var det nionde året CBRE var med på ”Most Admired-listan”. 

CBRE köper en minoritetspost i bolaget Industrious. De är ett ledande företag inom ”workplace solutions”, kontor – och arbetsplatslösningar.